Tips voor een overzichtelijke en opgeruimde kledingkast

overzichtelijke en opgeruimde kledingkast

Begin jij je dagen altijd mopperend omdat je het juiste kledingstuk niet kunt vinden? Vind je in je slaapkamer verschillende kledinghoopjes? Heeft de chaoot in jou toegeslagen? Dan wordt het hoog tijd om de klerenkast eens flink aan te pakken! Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je over de juiste kast beschikt. Wanneer een kast niet over voldoende opbergruimte beschikt, is de kans groter dat je kleren overal laat rondslingeren of alles onoverzichtelijk in de kast wordt gedumpt. Laat daarom een kast op maat maken, zo weet je zeker dat alle kleding en accessoires netjes opgeborgen kan worden. Voldoet jouw huidige kledingkast al aan deze criteria? Dan wordt het tijd om het roer om te gooien. Dankzij de volgende tips geniet je binnen no-time van een overzichtelijke en opgeruimde kledingkast!

kledingkast

Schakel de hulptroepen in

Niemand is echt dol op opruimen. Dat zou ook een beetje vreemd zijn. Je kunt er natuurlijk wel wat leuks van maken. Nodig enkele vrienden uit of ga lekker met je moeder of zus aan de slag in de slaapkamer. Met z’n allen is het klusje niet alleen zo geklaard, maar ook nog eens een stuk gezelliger. Bovendien kunnen zij misschien enkele tips geven bij het indelen van de kledingkast of je weerhouden om die oude broek nog een jaar te bewaren.

Maak meerdere stapels

Haal alle kleding uit de kast en leg ze op de grond. Vervolgens maak je drie stapels. Een stapel voor kleding die niet meer gedragen wordt, een stapel met kapotte kleren en een stapel met kleding die je sowieso wilt bewaren. De kapotte kleren kun je vaak laten recyclen of weggooien. Dat scheelt een hoop ruimte in de kast. De kleding die je nooit draagt kan je altijd weggeven of doorverkopen. Zo hou je voldoende ruimte over in de kast én wordt het direct een stuk overzichtelijker.

Kledingstukken met emotionele waarde

Hangen er ook kledingstukken in de kast die je nooit draagt, maar wel een bijzonder verhaal met zich mee dragen? Stop deze dan in dozen en berg ze op. Zo verspillen ze geen kastruimte, maar blijven ze wel altijd binnen handbereik. Zet een leuk muziekje op, pak er een verhuisdoos bij en mijmer over je herinneringen terwijl je deze dierbare kledingstukken opbergt. Opruimen kan toch wel heel fijn zijn!

Maak geweldige nieuwe combinaties

Nu alle kleding is uitgezocht, geniet je direct van meer overzicht. Hierdoor zal je waarschijnlijk anders naar de kledingstukken gaan kijken. Misschien ben je wel kleding tegengekomen, waarvan je niet eens meer wist dat je deze had. Jarenlang verstopt in jouw slaapkamerkasten. Nu alle opties weer openliggen, kan je spetterende nieuwe combinaties maken. Hang setjes bij elkaar en leg eventueel accessoires klaar die bij iedere outfit passen. Dat scheelt je niet alleen veel tijd in de ochtend, maar geeft je ook een opgeruimd gevoel. Nadat je ieder kledingstuk gematched hebt, kan je nog een boodschappenlijstje maken met kleding die nog gehaald moet worden. Hou je zorgvuldig aan dit lijstje, zodat je geen onnodige aankopen meer doet. Zo hou jij jouw kledingkast overzichtelijk en opgeruimd!

inloopkast

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*