Huisdier in bed: wel of niet doen?

huisdier wel of niet op bed

Veel mensen beschouwen hun huisdier als familie. Ze mogen echt wel wat restjes van je bord en ze krijgen net zoveel aandacht als ze willen. Niks mis mee natuurlijk. Het komt dan ook geregeld voor dat mensen besluiten om hun huisdier in bed te nemen, gezellig toch? Natuurlijk is dat gespin in je oor een fijn gevoel en als je hond je lekker ligt te snurken aan het voeteneind een schattig gezicht, maar is het ook wel goed voor je eigen nachtrust? En als je ervoor kiest om je huisdier in bed te slapen, hoe bescherm je je bed dan tegen beschadigingen en haren? Wij namen dit vraagstuk eens flink onder de loep.

Goed voor de opvoeding?

Net als bij kinderen moet je je huisdieren leren om in hun eigen bed (mand) te slapen. Als je ervoor kiest om je huisdier mee te nemen in bed, is de kans groot dat je hem niet zo snel meer op zijn eigen plekje krijgt. Je kan hem dan niet meer naar een week opeens beneden laten slapen. De kans is dan groot dat je zeer onrustige nachten in het verschiet hebt. Als je van jezelf al weet dat je het niet lang vol gaat houden om je huisdier op bed te laten slapen, is het belangrijk om dit probleem al vanaf het begin aan te pakken. Gebruik bijvoorbeeld een hondencursus, zodat je de handvaten hebt om deze training tot een succes te brengen. Een hondencursus kan ook online als je niet graag de deur uit gaat voor lessen. Bij katten is dit eigenlijk precies hetzelfde: leer ze vanaf jongs af aan dat jouw bed ook echt alleen van jou is.

Huisdier in bed: is dat wel zo gezond?

Ben je er toch van overtuigd dat je je geliefde huisdier lekker op bed wilt laten slapen? Zorg er dan in elk geval voor dat je de lakens regelmatig wast. Ondanks dat je allang wist at jouw huisdier de schattigste op aarde is, brengt deze lieverd ook enorm veel beestjes en bacteriën met zich mee. Deze zijn dan ook niet zo goed voor onze gezondheid. Huisdieren kunnen zelfs ziektes met zich meedragen die levensgevaarlijk zijn voor de mens. De kans hierop is niet zo groot, maar het is toch belangrijk om goed op de hygiëne te letten als je je trouwe maatje in bed neemt.

Huisdier in bed

Je lakens beschermen tegen haren

Liggen er in jouw bed meer haren dan dat er hondennamen zijn? Dan wordt het hoog tijd om hier eens een praktische oplossing voor te vinden. Natuurlijk houd je het nooit echt tegen dat een huisdier verhaart op je bed. Je kan wel enkele maatregelen nemen om je lakens enigszins bescherming te bieden. Leg bijvoorbeeld een deken op je schone lakens. Je kan je huisdier vervolgens aanleren dat hij alleen op die deken mag liggen. Liggen er toch haren in je bed en krijg je ze er niet goed uit? Gebruik dan een vochtige ramenwisser om de haren naar 1 kant te krijgen, vervolgens kan je ze er zo uitplukken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*