Een puppy in de slaapkamer laten slapen

hond slapen slaapkamer

Eindelijk heb je je slaapkamer helemaal naar je zin en is het een oase van rust… tenminste, dat was het. Met de komst van jullie nieuwe gezinslid is jouw slaapkamer nog maar het enige plekje waar je rustig kan liggen. En zo denkt jullie pup er ook over. Na nachtenlang janken en in de ochtend een zeer onrustige en paniekerige pup aantreffen, is de maat nu echt vol. De pup slaapt voorlopig gewoon bij jullie in de slaapkamer. Maar hoe richt je je slaapkamer hierop in? En hoe creëer je een goede slaapplek voor zowel jou al je hond? In dit artikel lees je de leukste slaapkamer ideeën, die je gemakkelijk kunt combineren met een pup.

Maak ruimte voor een bench

Het is allereerst belangrijk om een goede slaapplek te creëren voor je hond. Hiervoor is uiteraard voldoende ruimte nodig. Haal tijdelijk wat staande accesoires weg uit je slaapkamer of verplaats wat meubels om een bench kwijt te kunnen. Dit is een speciaal slaaphok waar honden in ‘opgesloten’ kunnen worden. Je wilt uiteraard niet dat de pup continue op bed kruipt. Als de hond voelt dat jij toch nog aanwezig bent, maar wel op zijn eigen plek ligt is het voor hem makkelijker om rustig in slaap te vallen. Uiteindelijk zal de hond zijn plekje zo gewend zijn dat je hem ook makkelijker uit de kamer kunt plaatsen. Ondervind je nog steeds problemen bij het aanleren van een juist slaappatroon? Is alleen laten een crime? Dan is het slim om een online puppycursus te overwegen. Zo krijg je direct de juisten handvaten aangereikt voor de opvoeding van je pup.

Haal snoeren en kabels weg uit het zicht

Ondanks dat het de bedoeling is dat je hond enkel slaapt in jullie slaapkamer, is het wel belangrijk om te verzekeren dat hij geen kwaad kan als hij losloopt. Zorg dat je alle kabels en snoeren weghaalt uit het zicht. Zo kan hij zich hier niet aan bezeren en leven jouw geliefde apparaten wat langer.

Gezelligheid in de slaapkamer

Ook al staat er een niet zo’n charmante bench, het is wel belangrijk om genoeg sfeer te brengen in de slaapkamer. Het is ook belangrijk dat jij je er lekker in voelt. Je wilt immers niet alleen maar bezig zijn met het vergelijken van een hondenverzekering, het kiezen van de juiste voeding en het verbeteren van de zindelijkheidstraining. Wist je dat honden dol zijn op tapijt? Wij ook! Met tapijt zorg je voor een warme sfeermaker in de slaapkamer en het is ook nog eens heerlijk warm aan je voeten. Heel veel accesoires aanbrengen in de slaapkamer is natuurlijk niet handig met een ondeugende pup. Wanddecoraties zijn echter wel uitermate geschikt om je slaapkamer net dat beetje extra te geven en je pup kan daar natuurlijk niet bij. Ga voor een mooie fotocollage van de mooiste momenten uit je leven of kies voor een prachtig houten wandmeubel. Wil je extra sfeer aanbrengen doormiddel van kaarsen of waxinelichtjes? Zorg dat je deze extra hoog plaatst, zodat de pup hier niet bij kan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*