Herfst in je slaapkamer

herfst in je slaapkamer

Sinds een klein maandje is het herfst. Na een mooi zomerseizoen is het tijd voor ander weer: het wordt kouder en natter, het is eerder donker, de bomen verkleuren en verliezen hun bladeren. Ieder seizoen heeft zo zijn charme, maar in de herfst en winter gaan de meeste mensen nu eenmaal wat minder graag naar buiten, helemaal als het regent. Om die reden heb ik een aantal tips verzameld om de herfst naar binnen te halen.

Warme kleuren

Gebruik warme kleuren in je slaapkamer, zoals rood, oranje en geel. Toevallig zijn dit ook echte herfsttinten. Maar ook goud- en bruintinten doen het goed in een herfstachtige slaapkamer. Laat deze kleuren terugkomen in bijvoorbeeld wanddecoratie, beddengoed, kussens of andere kleine accessoires.

De herfst in huis

Haal letterlijk de herfst in huis door accessoires zoals pompoenen, takken met herfstbladeren en schaaltjes met dennenappels in je slaapkamer neer te zetten. Ook bloemen in herfstkleuren doen het goed! En als je zin hebt in een leuke DIY kan je een aantal blaadjes verzamelen in mooie herfstkleuren, deze inlijsten en aan de muur hangen. Of lijm kleine takjes om een waxinelichtjeshouder en strik hier een touwtje omheen!

Dekens en spreien

Door je overtrek de veranderen krijgt je slaapkamer al snel een andere look. Ook hierbij geldt: kies voor warme kleuren. Door een gehaakte sprei of gebreide deken over je bed te draperen creëer je een knusse sfeer in je slaapkamer.

Geen koude voeten

Misschien wel de grootste irritatie als het buiten kouder wordt: koude voeten! Het is daarom niet alleen leuk, maar ook wel praktisch om een lekker warm en zacht kleedje naast het bed te leggen. Zo sta je ’s ochtends niet gelijk met je voeten op de koude vloer.

Openhaard

In het ideaalbeeld van een knusse, herfstachtige slaapkamer mag een openhaard niet ontbreken. Ben je zo’n geluksvogel met een openhaard op je slaapkamer? Let dan wel goed op de brandveiligheid en zorgt ervoor dat de warmte van de haard de ideale slaapkamertemperatuur niet ongunstig beïnvloedt. Zet, bij een elektrische haard, het vuur op een lager pitje of laat de haard een uur voor het slapen gaan langzaam doven.

bron: https://www.huisinspiratie.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*