Boxspring

boxspring

Wie een boxspring-combinatie bekijkt, zou op het eerste gezicht misschien kunnen denken dat de ene matras op de andere ligt. De ‘bedbodem’ is namelijk gestoffeerd en bestaat uit een stevig stalen frame met daarop een soort binnenvering. Hierin zitten honderden spiraalveren die vrijwel onafhankelijk van elkaar functioneren; een zeer flexibel verende ondergrond voor de daadwerkelijke matras. Hóe flexibel (of stug), hangt af van het aantal veren, de dikte van de veerdraden en het aantal windingen per veer.

Stabiele ligging

Een boxspringbodem onderscheidt zich van andere bodemtypen door de verticale werking van de vering over het totale oppervlak, wat een goede en stabiele ligging mogelijk maakt.

Ook ventilatie en vochtregulatie vindt plaats over het héle oppervlak, waardoor condensklachten uitgesloten zijn. Bovendien zijn de meeste boxsprings zo’n 18 cm dik, zodat de kougrens wordt verlegd van de onderzijde van de matras – zoals gebruikelijk bij andere systemen – naar de onderzijde van de boxspring. Een verschil dat merkbaar bijdraagt tot een betere nachtrust.

Matras en bodem

Wie een boxspring-combinatie koopt, koopt een compleet bed inclusief bijpassend matras. Zo weet je zeker dat de gekochte matras optimaal is afgestemd op de ‘bodem’. In principe is elk type matras geschikt voor op een boxspring; binnenveringsmatrassen komen echter het beste tot hun recht. Wie al een goede matras heeft, kan kiezen voor een inzet-boxspring. Deze wordt in uw bestaande ledikant geplaatst; matras erop en klaar!

Vlak of verstelbaar

Naast vlakke uitvoeringen, bestaan er ook verstelbare boxsprings waarbij de ondermatras in verschillende standen gezet kan worden. De meeste typen hebben een verstelbaar hoofdeinde. Soms ontstaat wanneer het hoofdeinde omhoog komt ‘automatisch’ een extra neksteun, knieholte- of dijbeenondersteuning. Ook het voeteinde is vaak verstelbaar. De verstelbare boxsprings worden handmatig dan wel elektrisch bediend.

Mooie stoffen

De boxspring-specialist beschikt vaak over een grote sortering stofjes om de boxspring mee te bekleden. Er is volop keuze voor mooie combinaties.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*