Bedombouw

bedopbouw

Modern

Moderne bedden zijn rank en strak van lijn. Vooral de pootconstructies springen in het oog. Vaak is voor de pootjes een ander materiaal toegepast dan voor de ombouw zelf, zodat een contrasterend effect ontstaat. Vooral de combinatie hout/lak en hout/metaal doet het goed.

In het moderne segment zijn zwart en grafietgrijs de standaardkleuren. Verder winnen mode-tinten als aubergine, lavendelblauw, bordeaux en flessegroen ruimschoots terrein.

semi-klassiek

In het semi-klassieke segment is de gestoffeerde boxspring nog steeds een topper. Dergelijke bedden ogen vaak heel klassiek dankzij gecapitonneerde eindborden of doorgestikte biezen. Bij sommige boxsprings worden spreien standaard meegeleverd.

Ook houten bedden met een ingetogen strakke stoffering zijn momenteel erg in trek. Het zijn typische designersbedden waarbij vooral gespeeld is met achterwanden en kussenrollen. Dergelijke bedden hebben vaak zeer geraffineerd beddengoed dat hoort bij het totale ontwerp.

Replica’s

Een nieuwe tendens is de belangstelling voor antieke replica’s. Zo zijn de smeedijzeren bedden duidelijk terug van weggeweest. Ze hebben vaak traditioneel gedraaide spijlen. Naast diverse collecties (Victoriaanse) bedden zijn er tevens houten replica’s, gebaseerd op originele modellen. Van Dutch Colonial en de Medici tot traditioneel Engels en klassiek Frans.Ook de romantiek van het hemelbed is weer veelgevraagd. De weelderige draperie is dan vaak teruggebracht tot de essentie: een los gedrapeerde, rechte lap stof als baldakijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*