Goedkope matrassen

goedkope matrassen

Nettobed vindt dat goedkope matrassen niet onderdoen voor de duurdere varianten. Het betekent namelijk niet dat de kwaliteit van goedkope matrassen laag is. Integendeel zelfs, de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Zelfs de consumentenbond zegt:  ‘Neem het goedkoopste matras dat aansluit bij uw behoefte, slaappositie en lichaamsbouw’.

Nettobed heeft gekozen voor leveranciers die minder bekend zijn, ze bestaan al wel 50 jaar en hebben dus ook veel ervaring. Daarnaast leveren ze een uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. Op deze manier kan Nettobed u goedkope matrassen aanbieden.

Er zijn verschillende goedkope matrassen. U heeft de keuze uit:

 • Comfortschuim matrassen
 • Traagschuim matrassen
 • Pocketvering matrassen
 • Latex matrassen
 • Topdek matrassen

 

Soorten matrassen

Er is een breed assortiment aan goedkope matrassen. Iedere persoon heeft andere wensen en behoefte, vandaar het brede aanbod goedkope matrassen. Daarnaast is de keuze van een matras ook afhankelijk van uw bedbodem.

Comfortschuim matrassen

Comfortschuim matrassen ook wel koudschuim genaamd. Deze matrassen ventileren uitstekend en nemen vocht goed op. Binnen deze categorie zijn er grote kwaliteitsverschillen. Een van de eigenschappen van koudschuim matrassen is dat ze zeer veerkrachtig zijn.

Traagschuim matrassen

Traagschuim heeft een bijzondere werking doordat het ‘traag’ reageert. Het indrukken kost wat meer energie en ook het terugveren gaat langzaam. De eigenschappen van traagschuim matrassen zijn onder andere: drukverlagend, zeer goede veerkracht en een uitstekend comfort.

Traagschuim

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras bestaat uit metalen veren. Aan beide zijden van de veren zit een laag met schuim. Dit is de afdeklaag. Deze laag bepaald het ligcomfort en zorgt voor een verdeling van het gewicht. Een van de belangrijkste voordelen van dit matras is dat het een goede vochtdoorlatendheid heeft.

pocketvering

 

Latex matrassen

Latex matrassen bestaan uit latex, meestal natuurlatex of natuurrubber. In sommige gevallen ook nog synthetisch latex, maar vaak is het een combinatie. Een van de eigenschappen van latex matrassen is dat ze een hoog comfort hebben.

Topdek matrassen

Een topdek matras leg je bovenop je ‘gewone’ matras. Een van de voordelen van een top matras is dat het comfort kan geven aan uw matras. Heeft u een tweepersoonsbed met twee losse matrassen dan heeft u met een topdek matras geen last meer van de naad tussen beide matrassen.

Matras keuze

Er zijn een aantal zaken waar u zeker op moet letten bij uw keuze voor een van onze goedkope matrassen.

Een aantal punten die van belang zijn bij uw keuze:

 • Uw lengte
 • Uw gewicht
 • Uw postuur
 • Fysieke klachten
 • Warmtegevoeligheid
 • Bedbodem

Matras onderhoud

Een matras heeft een levensduur van minstens 8 tot 10 jaar. Met een goed onderhoud van uw matras kunt u die levensduur verlengen. Dit geldt ook voor onze goedkope matrassen.

Het is aan te raden om uw matras regelmatig (1 tot 2 keer per maand) om te keren, van links naar rechts en van onder naar boven. Vouw uw matras nooit dubbel, dit kan schade veroorzaken aan de binnenkant van het matras. Zorg dat u uw slaapkamer en uw dekbed goed lucht, om te voorkomen dat er zo min mogelijk vocht in het matras trekt. Het is aan te raden om eens per maand uw matras voorzichtig te stofzuigen, zo houdt u het huisstofmijtvrij. Op deze manier verlengt u de levensduur van uw (goedkope) matras.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*