Tropisch slapen in je eigen slaapkamer

tropisch slapen

De zomer staat weer voor deur, nog een maandje en dan is het zover. We hopen natuurlijk allemaal op tropische temperaturen en veel zonneschijn. Ik geef je een aantal tips zodat jij dat tropische gevoel krijgt iedere keer als je wakker wordt. Zelfs als er een tropische regenbui valt deze zomer.

Tropische materialen

Het gevoel dat je terecht bent gekomen op een prachtig tropisch eiland, maar dan in je eigen slaapkamer. Het is mogelijk! Kies voor mooie tropische kleuren in je slaapkamer. Zoals de kleur groen van palmboombladeren. En gebruik bijvoorbeeld tropisch hardhout of een variant daarvan voor de ombouw het bed of kledingkast. Om het helemaal af te maken kies je voor accessoires in deze kleurstellingen zoals bijvoorbeeld een mooie hangstoel, muurstickers, schilderij, vloerkleed of een klamboe.

Iets minder ruimte?

Niet alle slaapkamers zijn geschikt voor hangmatten en zwevende bedden. Wil je toch dat tropische gevoel, maak dan vooral gebruik van tropische kleuren zoals (licht)blauw, aqua, groen, koraal, geel en bruin. Ook koper en goudtinten doen het goed in een tropische slaapkamer. Kies voor beddengoed in een van deze kleuren of combineer ze! Je kan natuurlijk ook kiezen voor een dekbedovertrek met een print van palmen, papegaaien of tropische bloemen. Vul het aan met bijvoorbeeld een leuk nachtkasje en wat kleine accessoires zoals kaarsjes en schilderijtjes van het paradijs van jouw dromen.

Planten kunnen ook in de slaapkamer

Wie zegt dat planten alleen in de leefruimte van je huis kunnen staan? Een paar mooie planten geven een fris en zomers gevoel aan je slaapkamer. Zorg wel voor voldoende licht in je slaapkamer. Dat is niet alleen goed voor de planten maar ook voor jou! Heb je weinig ruimte voor een echte eyecatcher? Kies er dan voor om een blad of bloem van een tropische plant in een leuk, gekleurd vaasje op je nachtkastje te zetten.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*