Tips voor meer comfort in de slaapkamer!

Tips voor meer comfort in de slaapkamer

De slaapkamer is dé plek waar je na een lange dag eindelijk lekker kunt uitrusten. Je hoofd op het kussen leggen en wegzakken in een fijne droom. Meer heb je niet nodig. Maar natuurlijk wordt de slaapkamer echt niet alleen meer gebruikt om in te slapen. Steeds vaker krijgt deze de rol van een ‘tweede woonkamer’ toebedeeld. Lekker televisie kijken op bed, nog een boekje lezen en ga zo maar door. Kortom: genoeg redenen om het comfort in de slaapkamer nog meer te verhogen en aan te passen op haar nieuwe rol in de woning.

Benieuwd hoe jij het comfort in de slaapkamer kunt verhogen? Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen.

De juiste verlichting

Vroeger speelde verlichting een veel minder belangrijke rol in de slaapkamer. De meeste tijd bracht je hier toch met je ogen dicht in door. Vaak was er enkel sprake van een simpele plafondlamp en een klein nachtlampje. Inmiddels wordt de slaapkamer natuurlijk voor veel meer doeleinden gebruikt en merken we ook dat de sfeer voor een groot deel wordt bepaald door het gebruik van licht.

Daarom zien we dus ook dat veel meer verschillende soorten lampen in de slaapkamer wordt gebruikt. Waaronder veel ledinbouwspots, omdat deze uitermate prettig zijn in deze ruimte. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen toch een fijne sfeer in de kamer brengen. Bovendien is led ook nog eens ontzettend duurzaam. Win-win!

Denk je er over na om ledinbouwspots te gebruiken? Denk er dan ook vooral over na om een klikaanklikuit dimmer aan te schaffen. Hierdoor heb je geen lichtschakelaars in de kamer meer nodig en regel je alles middels een afstandsbediening. Super fijn, want zo hoef je dus zelfs je bed niet meer uit om het licht aan- of uit te zetten.

klikaanklikuit dimmer

Likje verf op de muren

Onderhoud verrichten aan de slaapkamer is natuurlijk ook een prima manier om het comfort te verhogen. Zeker wanneer je hier de afgelopen jaren weinig tijd in hebt geïnvesteerd. En dit betekent echt niet dat je het gehele interieur op z’n kop moet zetten. Een likje verf op de muren doet vaak al wonderen. Kies bij voorkeur voor rustige kleuren of houd het bij één accentmuur om het geheel direct een stuk op te frissen. Hierdoor geniet je meteen van meer sfeer en ben je niet direct heel veel geld kwijt.

Voldoende ventilatie

Voldoende ventilatie in de slaapkamer is van essentieel belang. Het zorgt niet alleen voor een goede slaapomgeving, maar het kan ook nog eens de nachtrust aanzienlijk verbeteren. Wist je dat bijna 50% van de slaapkamers in ons land onvoldoende geventileerd worden? Een schrikbarend percentage. Bovendien kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het van groot belang om dit probleem spoedig aan te pakken en zo niet alleen het wooncomfort, maar ook de gezondheid te verbeteren. Probeer daarom voor voldoende ventilatie te zorgen. Dit doe je door het gebruik van luchtzuiverende planten, ramen vaker tegen elkaar open te zetten en standaard het ventilatierooster open te zetten. Het hoeft niet veel te kosten om al direct van een schonere lucht te profiteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*