Maak je slaapkamer klaar voor de winter met 4 handige tips

deken slaapkamer

Het wordt geleidelijk weer kouder in ons land en terwijl de bladeren hun weg naar beneden vinden proberen wij het weer lekker knus in huis te maken. Nu heb je immers alle tijd om na te denken over de styling van de slaapkamer en welke dingen er nog ontbreken voor een knusse winter. In dit artikel geven we je een paar handige tips voor het winterklaar maken van je slaapkamer.

Het bed winterklaar maken

Het bed is met stipt op nummer één het belangrijkste meubelstuk en sfeermaker in de slaapkamer. Bovendien kan een bed de uitkomst bieden tegen de aankomende koude nachten. Hoe vaak is het jou wel niet overkomen dat je klappertandend in bed lag en met heel veel moeite in slaap viel? Sommige mensen kiezen er dan ook voor om een elektrische deken te gebruiken, maar er zijn nog veel meer andere opties. Wat dacht je van een wollen deken? Sinds enkele jaren is het gebruik van dekens om onder te slapen weer helemaal in. Met de uitvinding van het dekbed deden veel mensen alle dekens in huis weg maar inmiddels komen ze daar ook weer op terug. Een wollen deken is niet alleen heerlijk warm, maar voelt ook nog eens comfortabel en knus aan. Bovendien geeft het gebruik van een wollen deken je bed ook nog eens een geheel andere uitstraling.

Is het nog niet warm genoeg in bed?

Ben je een echte koukleum en is een dekbed of deken niet voldoende? Kijk dan eens voor een sprei. Deze worden vandaag de dag niet alleen gebruikt om de sfeer in de slaapkamer te bevorderen, maar ook als extra laagje warmte voor op bed. Een sprei is hiermee multifunctioneel! Vind je het te warm om de hele nacht ook nog een extra onder een sprei te liggen? Drapeer de sprei dan over het voeteneind zodat je deze op incidentele momenten over je heen kunt trekken.

sprei slaapkamer

Maak het knus met accessoires

De winter staat altijd in de teken van knusse taferelen en huiselijke gezelligheid. Dit mag je dan ook best laten doorschijnen in de slaapkamer! Zorg dat je de kamer lekker knus maakt met wat kaarsjes, warme accessoires en kussentjes voor op bed. Tip: rond de kerstdagen kan je er ook voor kiezen om een kleine kerstboom inclusief lichtjes in de slaapkamer te zetten. Dat geeft je slaapkamer direct die welbekenede wintersfeer!

Een mooie fauteuil plaatsen

De slaapkamer is al tijden niet meer alleen een ruimte om in te slapen. Dit is de kamer waarin we tot rust komen en relaxen na een lange en drukke dag. Veel mensen genieten graag nog even van een boekje voor het slapengaan. In bed lezen is echter vaak erg oncomfortabel en onhandig. Met het plaatsen van een mooie en sfeervolle fauteuil in de slaapkamer creëer je een eigen relaxplek in huis. Nu hoef je dit plekje enkel nog aan te kleden met een sfeervol bijzettafeltje, enkele kussens, kaarsen en een warme plaid en je bent klaar voor de koude avonden in de slaapkamer!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*