Waar moet je op letten bij het kopen van massief houten bedden?

kopen van massief houten bedden

Slaapkamers zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. We zijn allemaal toe aan rust. En hopen deze te vinden in de slaapkamer. Hierbij speelt niet alleen je persoonlijke levensstijl een belangrijke rol, maar ook de manier waarop je slaapkamer is ingericht. Slaapkamers worden al tijden niet meer weggeschoven onder het mom van ‘minder belangrijk’, maar vervullen écht een belangrijke rol binnen het gehele wooninterieur.

Daarom is het hoog tijd om jouw slaapkamer sfeervoller en praktischer in te richten. En daar spelen kwalitatieve en bovenal duurzame meubels ook een zeer belangrijke rol bij. Dan kom je al gauw bij massief houten bedden uit. Maar de aanschaf hiervan? Dat wil nog wel eens wat vragen oproepen. Daarom vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten en waar je op moet letten bij het kopen van massief houten bedden.

Wanneer spreek je van massief hout?

Het is voor veel mensen nog steeds niet duidelijk wanneer je nu wel of niet van massief hout spreekt. Eigenlijk is het echter heel eenvoudig. Je spreekt enkel van massief hout wanneer het bed volledig van hout is gemaakt. Massief eikenhouten bedden bevatten dus geen restjes van andere materialen, maar zijn volledig van hout gemaakt.

Een groot voordeel van massief hout, in tegenstelling tot bijvoorbeeld fineerlagen, is dat het een stuk krachtiger is. Bovendien kunnen ook eventuele beschadigingen gemakkelijker weggewerkt worden. Soms geven kleine deukjes zelfs nog meer charme aan het totaalplaatje. Het enige mogelijke nadeel van massief hout is dat het altijd blijft werken. Hierdoor kan het hout door de jaren heen veranderen, wat bij kasten mogelijk een probleem kan vormen omdat de deuren dan niet meer goed geopend of gesloten kunnen worden. Bij een bed geeft dit echter nooit problemen, dus dat nadeel kan gelijk van de baan geschoven worden.eikenhouten bedden

Verschillende houtsoorten

Zodra je kiest voor massief hout, zal je direct merken dan het aanbod groter is dan je wellicht ooit had gedacht. Massief houten bedden zijn namelijk in vrijwel alle verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Natuurlijk zijn er wel enkele houtsoorten die meer verkocht worden. Hierbij denken we met name aan eikenhout bij Gussta of vurenhout.

Eikenhout staat vooral bekend om een geweldige natuurlijke uitstraling. Daarnaast is eikenhout zeer hard en ook nog eens erg duurzaam in gebruik. Hierdoor geniet je van een zeer lange levensduur en wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Vurenhout staat met name bekend om de relatief lage prijs en het feit dat het hout eenvoudig te bewerken is. De uitstraling van vurenhout is echter geheel anders dan bij bijvoorbeeld eikenhout.

Eigenlijk kun je bij het kiezen van massief hout geen verkeerde keuze maken. Alle houtsoorten beschikken zo over persoonlijke eigenschappen, maar hebben wel allemaal de voordelen van massief hout. Daarom is het verstandig om vooral naar de uitstraling van het hout te kijken. Kies voor hetgeen wat bij jouw slaapkamer én jouw eigen stijl past.

Lange garantieperiode

Massief hout is ontzettend krachtig en het duurt vaak heel lang voordat deze echt gebreken gaat vertonen. Een massief houten bed zal dan ook zeker niet vaak vervangen hoeven te worden. In sommige gevallen gaat hij zelfs bijna een heel leven lang mee. Doordat leveranciers doorgaans vierkant achter de kwaliteit van hun producten staan, ontvang je meestal ook een zeer lange garantie op het massief houten bed. Zo weet je zeker dat – mocht er onverhoopt toch iets misgaan – je geen miskoop begaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*