Een nieuwe look voor je slaapkamer met de laatste trends

laatste slaapkamer trends

De laatste jaren zijn interieur en inrichting veel belangrijkere begrippen geworden. Meer mensen zijn drukker bezig met hoe hun woning eruit ziet en de laatste trends worden bijgehouden. De focus ligt hierbij vaak op een centrale ruimt zoals de woonkamer. Zonde, want er zijn zeker meer plekken in huis waarbij de inrichting een hele boel kan doen voor je gemoedstoestand. Denk aan de slaapkamer of een kantoor in huis als je die hebt. In de slaapkamer wil je helemaal tot rust kunnen komen en in  je kantoor moet je juist het gevoel hebben alsof je niet thuis bent. Zodat je niet aan de eettafel zit ’s avonds en nóg het gevoel hebt alsof je aan het werk bent. In dit artikel ligt de focus op de slaapkamer, hoe geef je die een nieuwe look met het oog op de laatste trends?slaapkamer trends

Kijk naar de ruimte die je beschikbaar hebt

Wat natuurlijk als eerste belangrijk is om te weten, is hoeveel ruimte je hebt. In een grote kamer kan je natuurlijk veel meer kwijt en een kleine kamer wil je niet helemaal vol zetten met accessoires of meubilair. Ga in ieder geval voor één donkere wand of een half geverfde muur wanneer je een grote kamer hebt. Dit zorgt ervoor dat het geheel niet zo kil wordt. Volgens Flexa is de kleur van 2019 al bekend, namelijk ‘Spiced Honey’ , een warme kleur die zich hier perfect voor leent. Voor een kleinere kamer kun je beter zoveel mogelijk lichte tinten gebruiken, zodat de ruimte zo groot mogelijk oogt.

Kies passende woonaccessoires voor de slaapkamer

De slaapkamer is tegenwoordig een ruimte waar men wel meer aandacht aan besteedt dan voorheen. Om de slaapkamer wat gezelliger te maken kun je leuke accessoires toevoegen. Een leuk vloerkleed is een goede optie, lekker zacht aan je blote voeten ’s ochtends! Hoef je niet over het koude laminaat heen te lopen. Daarnaast is een mooie spiegel een aanwinst, fotolijsten met posters, een mooie rotan stoel, een leuke sprei over je bed, kussentjes met sprint en mooie nachtkastjes.woonaccessoires slaapkamer

Wat komt er voor de ramen te hangen?

Vaak een van de laatste stappen is raamdecoratie kiezen. In dit geval is er zeker sprake van last but not least! Raamdecoratie is erg belangrijk en kan een hoop doen voor een ruimte, zeker voor de slaapkamer. Een favoriet voor de slaapkamer zijn natuurlijk overgordijnen. Kies voor gordijnen met een verduisterende voering, zodat je de slaapkamer compleet kunt verduisteren wanneer jij dat wil. Gordijnen hebben een isolerende waarde op het gebied van temperatuur & geluid, hetzelfde geldt voor plissegordijnen! Maak daarom een combinatie tussen het plisségordijn en overgordijnen. Zo krijg je het knusse van overgordijnen, en het functionele en trendy aspect van plisségordijnen.

Een klassieker die we natuurlijk niet mogen vergeten zijn rolgordijnen. Wanneer een rolgordijn verduisterend is, wordt de kamer ook goed donker. Ook het rolgordijn is zeer goed te combineren met overgordijnen! Een groot voordeel van rolgordijnen is dat ze in super veel kleuren te verkrijgen zijn.

Een aanbieder van raamdecoratie die ik je wil aanbevelen is Veneta.com. Een mooie prijs kwaliteit verhouding en gaan voor 100% tevredenheid bij de klant. Vraag vooraf even gratis kleurstalen aan. Zo kun je de materialen en kleuren even in het echt bekijken!

Welke kleuren, accessoires en welke raamdecoratie komt er in jou slaapkamer?

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*