Home gym in de slaapkamer: zo blijf je fit!

sporten slaapkamer

Het is de droom van vrijwel elke krachtsporter: een eigen home gym. Nooit meer door weer en wind naar de sportschool, nooit meer slappe excuses verzinnen om onder het trainen uit te komen, nu kan je op elk gewenst moment van de dag aan jouw lichaam werken. Toch blijft een home gym voor veel mensen een droom. Vaak is er te weinig ruimte in huis om deze te realiseren. Maar is dat wel zo? Ons motto is: als je iets echt graag wilt, zijn er altijd wel manieren om dit te realiseren. In dit artikel vertellen we hoe jij van jouw slaapkamer een echte eigen home gym maakt. Fit blijven doe je zo!

Beoordeel de slaapkamer

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of jouw plan wel haalbaar is. Natuurlijk kan je in theorie elke ruimte omtoveren in home gym. Je kunt uiteraard ook gewoon enkele apparaten en gewichten in de slaapkamer plaatsen, maar zal je hiermee het beoogde effect bereiken? Over het algemeen raden we aan om de slaapkamer nog steeds haar belangrijkste functie te laten vervullen: een goede nachtrust creëren. Deze functie moet je dan ook niet uit het oog verliezen. Een goede nachtrust is van essentieel belang om fit en gezond te blijven. Daarnaast zijn er stevige muren en geluiddempende vloeren nodig. Een krakende, oude zolder is bijvoorbeeld vaak minder geschikt om tot home gym om te toveren. Beoordeel altijd eerst of het een realistisch plan is om jouw slaapkamer hiervoor te gebruiken.

sporten in de slaapkamer

Hoe ga je de ruimte inrichten?

Vervolgens kun je aan de hand van een plattegrond bekijken hoe je de ruimte in gaat richten. Bepaal eerst hoeveel ruimte je nodig hebt voor de essentiële spullen in de slaapkamer (bed, nachtkastjes, kledingkast, etc.) en ga dan na wat er allemaal mogelijk is voor de home gym. Door de afmetingen duidelijk in een overzichtje te zetten, weet je precies wat er wel en niet mogelijk is. Natuurlijk is het geweldig om de meest professionele producten in huis te halen, maar het moet wel passen! Dumbbells kopen kan vaak zonder het gebruik van de afmetingen in huis, maar als het gaat om grote producten of apparaten is het toch belangrijk om de plattegrond nog een keer te controleren.Dumbbells kopen slaapkamer

Stel een budget op

Krachtsporters zijn vaak dol op de meest geavanceerde producten. Deze komen echter wel met een prijskaartje. Daarom is het belangrijk om van tevoren een duidelijk budget op te stellen. Zo hou je het financiële aspect binnen de perken en kom je niet voor verrassingen te staan aan het einde van de mand. Je kunt veel geld besparen door regelmatig een bezoekje te brengen aan rommelmarkten of kringloopwinkels. Vaak vind je hier onaangeraakte spullen die gemakkelijk gebruikt kunnen worden in jouw home gym. Ook op Marktplaats of verkoophoeken vind je soms ware pareltjes.

Schaf enkel het noodzakelijke aan

Als je het met een strak budget moet doen is het belangrijk dat je de kosten zoveel mogelijk binnen de perken houdt. Bekijk wat écht noodzakelijk is voor jouw home gym. Kies bijvoorbeeld voor een apparaat die meerdere functies kan vervullen, zo bespaar je niet alleen veel geld maar ook veel ruimte. Daarnaast zijn ontzettend veel apparaten nooit bevorderlijk voor de resultaten. Je boekt resultaat door dichtbij de basis te blijven. De rest vul je aan met enkele details. Zo blijf je fit in de slaapkamer!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*