Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je langer in bed kunt blijven liggen

Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je langer in bed kunt blijven liggen

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Alleen op deze manier kunnen lichaam en geest zich goed herstellen. Daarom is het van groot belang om te zorgen dat je je zaken dusdanig goed voor elkaar hebt, dat je langer in bed kunt blijven liggen. Er zijn een aantal zeer eenvoudige manieren om dit te doen. Wij helpen je op weg met een aantal handige ideeën.

Wat zijn de gevolgen van tekort slaap?

Dat een slaaptekort ongezond is voor lichaam en geest, weten we allemaal. De meeste mensen weten ook wel dat je hierdoor minder goed kunt concentreren en dat het langdurig focussen op een project bijna onmogelijk is als je last hebt van slaaptekort. Wat weinig mensen echter weten is dat je van een ongezond slaappatroon ook hongeriger wordt (en een grotere kans hebt op overgewicht), je weerstand zal verminderen en dat een tekort aan slaap een direct effect op je uiterlijk. Redenen genoeg om hier wat aan te doen.

De verstorende factoren voor onze nachtrust

Iedereen zou wel eens een hele dag in bed willen blijven liggen. Niets is zo lekker om de hele wereld even aan je voorbij te laten gaan en alles en iedereen even lekker te negeren. De term “mij niet bellen” is een uitdrukking die veel mensen graag gebruiken maar dat is nog niet zo makkelijk in praktijk gebracht! Eén van de belangrijkste verstorende factoren voor onze nachtrust is immers onze smartphone! We willen niets liever dan constant op de hoogte blijven wat er om ons heen gebeurt. De aantrekkingskracht van social media op veel mensen is enorm groot en dit gaat vaak ten koste van de nachtrust.

Naast deze sociale druk is onze 24 uurs economie een andere belangrijke verstorende factoren voor onze nachtrust. We voelen ons “verplicht” om 24/7 bereikbaar te zijn voor onze werkgever en als we deze “discipline” niet zelf opbrengen zorgen de werkgevers er wel voor. Daarnaast hebben veel mensen het dusdanig druk dat ze geen tijd hebben voor zaken als klusjes in huis of het doen van boodschappen.          De verstorende factoren voor onze nachtrust

Hoe jij langer met een gerust hart in bed kunt blijven liggen

Zoals beloofd helpen je op weg met een aantal handige ideeën hoe jij het voor elkaar kunt krijgen om met een gerust hart in bed kunt blijven liggen. Het eerste wat we hiervoor doen, is je wijzen op de uitknop die op je smartphone zit. Het uitzetten van je mobiel (bijvoorbeeld tussen 21:00 tot 9:00 uur) vraagt wat zelfdiscipline maar het effect hiervan is zeker merkbaar.

Een andere goede tip is het gebruik maken van bezorgdiensten. Ben jij veel tijd kwijt aan het doen van boodschappen en gaat dit ten koste van je nachtrust? De kans is groot dat de boodschappenbezorgers toch al door je straat rijden om de buren te beleveren. Dan is de stap letterlijk klein om ook een kist met boodschappen voor jouw deur te laten zetten.

Tot slot willen we je even wijzen op de klussen in en om het huis die op je to-do list staan. Neem het schilderen van de buitenboel, een taak waar je veel tijd mee kwijt bent. Als je er echter voor kiest om hiervoor de juiste materialen te gebruiken, zul je jezelf veel werk bespraken. Neem als voorbeeld het gebruik van Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Deze aflak in hoogglans is onderscheidend door de zeer lange buitenduurzaamheid. door de keuze van dit soort hoge kwaliteit materialen heb je voorlopig geen omkijken naar het onderhouden van het buitenschilderwerk. Hier zul je voorlopig geen slapeloze nachten meer van hebben!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*