Een bad in de slaapkamer

bad in de slaapkamer

Een bad en/douche in de slaapkamer is één van de vele badkamertrends. Vooral als het bad ook nog eens goed bij het interieur past kan het een blikvanger van de slaapkamer worden. En waarom ook niet? Zowel een badkamer als slaapkamer zijn plekken om te ontspannen. Het kan daarom ook een goed idee zijn om beide ruimtes in elkaar over te laten lopen. Toch zitten er hier zowel voordelen als nadelen aan.

De voordelen 

  • Trendsetter – Omdat een bad in je slaapkamer plaatsen nog één van de nieuwste badkamertrends is, kan je, als je dit nu reeds doet een trendsetter zijn. Het getuigd van lef om de nieuwste trends al zo voor te zijn. Dus word een pionier en verplaats je bad naar de slaapkamer.
  • Nieuw design – Als deze trend doorzet, zal dit badkamerontwerpers aanzetten om nieuwe, spraakmakende en innovatieve ontwerpen te creëren, waarbij de badkamer volledig kan opgaan bij het slaapkamer interieur. Er zullen nieuwe baddesigns verschijnen en gebruik van nieuwe materialen.
  • Ruimte – Dikwijls is een badkamer ver weggestopt in een klein kamertje. Dit heb je nu niet meer. Slaapkamer en badkamer zijn nu één grote ruimte, wat het ruimtegevoel vergroot. Tevens kan je vaak gebruik maken van meer natuurlijk licht.

De nadelen 

  • Meer aanpassingen – Een badkamer en slaapkamer in elkaar laten overvloeien levert ook meer verbouwing op. Zo zal sowieso de muur tussen de slaapkamer en de badkamer gesloopt moeten worden en er moet gezorgd worden voor muren en wanden die tegen vocht kunnen. Dit alles kost best veel en kan een reden zijn dat mensen het toch maar bij hun afgesloten badkamer houden.
  • Eventuele waardevermindering – Het bij de slaapkamer aantrekken van de badkamer, betekent wel dat je een ruimte in huis minder hebt. Dit kan in sommige gevallen nadelig zijn voor de waarde van de woning. Het hoeft natuurlijk niet, als je een schitterende en luxueuze bad/slaapkamer hebt, maar denk daar wel goed over na.
  • Privacy – Het kan dus voorkomen dat iemand zowel de slaap- als de badkamer gebruikt. Dit kan voor sommigen een probleem zijn omdat zij hechten aan privacy in de badkamer. Dit kan opgelost worden door de ruimte ingenieus te ontwerpen en toch een wand(je) te plaatsen tussen het bad en de slaapkamer en ook het effect van badkamer en slaapkamer in één te behouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*