5 veelvoorkomende problemen met wasmachines

Wasmachine1

Iedereen die een wasmachine heeft loopt wel eens tegen een paar problemen aan met de wasmachine. Veel van deze problemen kan je vaak makkelijk zelf verhelpen, maar soms moet je er toch echt een monteur bij halen. De onderstaande problemen komen veel voor bij wasmachines. Mochten de bijhorende tips niet helpen, dan is het tijd om er een monteur bij te halen.

1. De wasmachine centrifugeert niet

Een veel gehoord probleem is dat de wasmachine niet (goed) centrifugeert. In de meeste gevallen is het filter van de wasmachine gewoon verstopt. Onderaan de wasmachine zit een klepje of een plint die je kan weghalen en daarachter zit het filter die je er gewoon zelf uit kan halen door de ronde draaiknop naar links te draaien. Let er echter goed op dat er veel water uit het filter kan komen. Om het water goed op te vangen is het handig om de wasmachine op een wasmachine verhoger te zetten. Op die manier kan je makkelijk een afvoerslang bij het filter plaatsen en het water in een emmer opvangen.

2. Het water wordt niet afgepompt

Het is een veel voorkomend probleem dat het water niet of slecht afgevoerd wordt. Het eerste wat je kan controleren is de afvoerslang. Wanneer de wasmachine wel draait met het water niet afvoert kan deze geknikt of verstopt zijn. Het kan ook zijn dat de afvoerpomp is verstopt. Kijk in de gebruiksaanwijzing van je wasmachine of je dit zelf kan oplossen. Daarnaast kan het ook weer een probleem zijn met het filter.

Wasmachine

3. De was stinkt na het wassen

Een grote irritatie van veel mensen is dat de was na het wassen stinkt. Wanneer je je neus in de wasmachine steekt kan het zelf zijn dat je wasmachine stinkt. Vaak komt dit omdat er zeepresten op verschillende plekken in de wasmachine achter zijn gebleven. Het is dan ook meestal op te lossen door een handdoekwas op 90 graden te draaien met vaatwastabletten. Eén vaatwastablet doe je in de zeepbak en één doe je in de trommel.

4. De wasmachine maakt lawaai tijdens het wassen

Tijdens het wassen kunnen er vreemde geluiden of zelfs lawaai uit de wasmachine komen. Het zou kunnen komen omdat je te weinig was in de wasmachine hebt gedaan. Hij raakt dan uit evenwicht bij het centrifugeren en veroorzaakt dan veel lawaai. Een ratelend geluid in de wasmachine kan duiden om een los voorwerp dat tussen de trommel en kuip zit. Het is belangrijk om dit direct te verwijderen, want het kan de wasmachine beschadigen.

5. De wasmachine lekt

Wanneer de wasmachine lekt wanneer deze wordt gevuld, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets met de toevoerslang. Controleer of deze goed is aangesloten, niet beschadigd is, niet geknikt is en controleer de rubberen ring. Lekkage bij het centrifugeren en pompen kan duiden op een probleem met de afvoerslang. Controleer deze net zoals de toevoerslang. Lekkage bij de deur kan komen door kapotte sluitringen of het gebruik van te veel wasmiddel. Er kan dan zoveel schuim ontstaan dat het door de deur heen komt.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*