Hoe vind je de juiste salontafel?

slapen met de nieuwe trendkleuren

Ben jij op zoek naar een nieuwe salontafel voor in de woonkamer? Wij adviseren je graag waar je op moet letten bij het kopen van een salontafel. Een woonkamer zonder salon- of bijzettafel is onpraktisch en ongezellig. Vrijwel iedere woonkamer beschikt wel over een salontafel.

Bij het kiezen van een salontafel zijn er veel aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Wil je de juiste salontafel voor je woonkamer vinden? Dan is het handig om onderstaande vragen aan jezelf te stellen.

Welke hoogte?

De hoogte van de ideale salontafel is afhankelijk van de afmetingen van je bank. Voordat je gaat shoppen voor een salontafel is het dan ook belangrijk om de afmetingen van je bank te hebben. Lage tafels passen perfect in interieurs met een Japanse twist, maar komen ook vaak voor in serene en moderne interieurs. Wanneer je een bank hebt met een hoog zitvlak is het immers comfortabeler om geen lage salontafel te hebben. Kies dan een salontafel met ongeveer dezelfde hoogte.

Hoeveel bergruimte?

Nog een vraag waar je rekening mee moet houden is: hoeveel bergruimte heb je nodig en wil je überhaupt wel een tafel met bergruimte? Een grote tafel met opbergmogelijkheden is erg handig als je graag veel spullen in de woonkamer wilt opbergen. Wanneer je een kleinere woonkamer hebt is een grote salontafel vaak niet mogelijk, de opbergruimte zal dan ook beperkt zijn. Wij adviseren om bij een kleine woonkamer te kiezen voor een tafel zonder opbergruimte, zo oogt de ruimte een stuk ruimtelijker.

Welke vorm?

Vierkante en rechthoekige salontafels zijn het meest voorkomend in Nederlandse woonkamers. Echter zijn er ook rechthoekige en ovale tafels te vinden. Wanneer de salontafel geplaatst worden tussen twee identieke banken dan staat een vierkante tafel mooier. De trend van tegenwoordig is om meerdere kleine tafeltjes als salontafel te gebruiken. Vooral ronde tafeltjes zijn hiervoor erg geschikt. Qua grootte en hoogte worden deze tafeltjes op elkaar afgestemd, wat een leuk effect geeft.

Welke materiaal?

Tegenwoordig zien wij dat salontafels veelal bestaan uit meerdere materialen, zoals een combinatie van metaal en hout. Ook glas en hout is een populaire combinatie materialen wat een stijlvol uiterlijk heeft. Als we een materiaal moeten uitkiezen als hét populairste materiaal voor salontafeltjes op dit moment is dat hout. Hout heeft een warme uitstraling en zorgt voor extra sfeer in huis. Ook past hout bij alle woonstijlen en kleuren in huis. Kortom, een salontafel van hout of met houten elementen is altijd een goede keuze.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*