De voordelen van een lichtstraat

De voordelen van een lichtstraat

Daglicht is goed voor ons welzijn en onze fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast is daglicht een stuk goedkoper dan kunstlicht. Maar hoe krijg je meer daglicht in je woning? Dat kun je doen door middel van een lichtstraat. Een lichtstraat is een constructie op een plat dak of op een uitbouw en brengt meer licht in je ruimte. Het is een echte toevoeging aan je huis. Maar waarom eigenlijk? Wij geven je uitleg over de lichtstraat.

Gezondheidsvoordelen

Een lichtstraat zorgt voor natuurlijk licht in je huis. Onderzoek wijst uit dat licht een positief effect heeft op je gezondheid. Licht stimuleert enkele belangrijke processen in het lichaam, zoals de aanmaak van vitamines en de bevordering van het dag- en nachtritme. Mensen die in aanraking komen met voldoende licht voelen zich fitter en gelukkiger. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Verbetering van je interieur

Licht kan veel bijdragen aan sfeer in je huis. Met een lichtstraat is er meer natuurlijk daglicht aanwezig in je huis. Dit geeft een natuurlijke en stijlvolle look aan je woning. Ook hoef je ‘s avonds minder snel de kunstverlichting aan hoeft te doen. Dat scheelt natuurlijk in je portemonnee. 

Een moderne look

Een lichtstraat is een moderne toevoeging aan een woning en past bij elk soort interieur. Een lichtstraat geeft karakter aan je huis. Kies de stijl en kleur die bij je past om de perfecte look te creëren om jouw smaak nog meer zichtbaar te maken.  

Duurzaam 

Lichtstraten zijn duurzaam omdat ze goed zijn geïsoleerd. De warmte in je huis blijft langer hangen en dat zal schelen in je energierekening. Ook zijn er lichtstraten met kantelramen, zodat je in de zomer de lichtstraat open kan zetten voor frisse lucht. Je hebt dus geen airco meer nodig!

Bekijk de sterrenhemel

Met een lichtstraat heb je een directe doorkijk naar de sterrenhemel. Tel ‘s nachts de sterren vanuit je eigen woning of ga op zoek naar die ene speciale vallende ster. 

Waardeverhogend 

Een belangrijke reden voor het plaatsen van een lichtstraat is dat de waarde van je woning aanzienlijk wordt verhoogd. Lichtstraten zijn erg populair en kunnen van enorme meerwaarde zijn, mocht je je huis gaan verkopen. Je lichtstraat verdient zichzelf dus hoe dan ook terug en is dus een goede investering. 

Welke type lichtstraat past bij mij?

Besloten op een lichtstraat te installeren? Er zijn verschillende typen waar je uit kan kiezen.  Elke woning is anders, het is dan ook belangrijk dat de lichtstraat geheel aan je wensen voldoet en de juiste lichtinval creëert. Kies je bijvoorbeeld voor de zadeldak lichtstraat? Deze wordt compleet prefab geleverd met twee ruiten in de vorm van een zadeldak die onder een lichte hellingshoek van elkaar aflopen. Er zijn grote glazen overspanningen mogelijk tot maximaal 4 m² voor extra daglichtoppervlak in de ruimte. Natuurlijk is het mogelijk om te kiezen voor een vlakke lichtkoepel-lichtstraat. Hiermee kun je de grootste glazen overspanningen maken en ervoor zorgen dat het meest natuurlijke daglicht binnenkomt. Daarnaast is het eveneens mogelijk om een veranda-lichtstraat aan te schaffen. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*