De beste ganzendons dekbedden op een rijtje!

Steeds meer mensen kiezen voor een ganzendons dekbed. Dat is ook niet gek, aangezien een ganzendons dekbed enorm veel positieve eigenschappen heeft. Ze bieden jou alle kwaliteiten die nodig zijn om te genieten van een geweldige nachtrust. Denk bijvoorbeeld aan een sterke isolatiewaarde, waardoor je altijd geniet van een comfortabele temperatuur in bed. Maar ook een hoog vochtopname voor mensen die snel zweten en een laag gewicht om zo comfortabel mogelijk te slapen. In dit artikel behandelen we de beste ganzendons dekbedden op een rijtje. Lees je mee?

4 seizoenen dekbedden

Een 4 seizoenen dekbed is geschikt voor iedereen die in één keer klaar wilt zijn en bovendien geen ruimte heeft om meerdere ganzen dekbedden in huis te verzamelen. Deze dekbedden bestaan uit twee delen: een luchtig deel en een gedeelte dat een stuk dikker is. Tijdens de zomermaanden gebruik je het luchtige gedeelte en in de herfst en winter maak je het dikkere gedeelte vast aan het dekbed. Zo heb je twee ganzendons dekbedden in één en geniet je elk seizoen van een aangenaam dekbed. De volgende 4 seizoenen dekbedden komen het beste uit de test:

* Duvet Doré platinum 4 seizoenen dekbed: dit is het ultieme dekbed als je prinsheerlijk wilt slapen. Met 100% ganzendons voelt hij heerlijk zacht aan op de huid.

* Kauffman dekbed Prinzessin 800: zoals de naam al doet vermoeden is dit dekbed geschikt voor iedereen die prinsheerlijk wilt slapen. Met de geweldige eigenschappen van 100% ganzendons is dit een aanrader voor iedereen die opzoek is naar een betere nachtrust.

* Vandyck Superior Duo dekbed

Winter- en zomerdekbedden

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om aparte ganzendons dekbedden te kopen. Vaak pas je deze aan op het seizoen. De winterdekbedden zijn een stuk warmer dan de zomer. Tevens wordt er bij het zomerdekbed gedacht aan luchtigheid en vochtopname, zeker als je snel transpireert is dit enorm belangrijk. Het beste dekbed is voor iedereen verschillend. Wel is het belangrijk om met meerdere dingen rekening te houden. Zo is het in de winter van essentieel belang dat het dekbed warm is, maar niet te zwaar aanvoelt op het lichaam. Een te zwaar dekbed zal de beweging in bed belemmeren, hierdoor wordt je nachtrust meerdere malen verstoord. Bovendien moet het dekbed, ondanks het lage vulgewicht, wel voorzien zijn van een hoge isolatiewaarde. Hieronder zetten wij de beste winterdekbedden voor jou op een rijtje:

* Duvet Doré Gold dekbed

* Duvet Doré Platinum donzen dekbed

* Yumeko dekbed dons

Wij raden aan om altijd voor een kwalitatief sterk ganzendons dekbed te kiezen. De prijs ligt misschien wat hoger dan bij andere dekbedden, maar dit haal je er dubbel en dwars uit doordat deze beschikt over een lange levensduur én een belangrijke rol speelt in jouw nachtrust.

dekbedden

Dons, het belangrijkste vulmateriaal?

Volgens meerdere onderzoeken behoort dons tot de beste vulling voor het dekbed. Dit komt omdat dons zelf over een zeer hoge isolatiewaarde beschikt. Dit zie je ook als je kijkt naar eenden en ganzen. Het donzen houdt ze in alle jaargetijden warm en comfortbel. In het dekbed zie je die eigenschappen ook terug. Doordat dons over een enorm hoge isolatiewaarde beschikt, is er maar weinig nodig om het dekbed te vullen. Als het vulgewicht laag is, zal je merken dat je comfortabeler en vrijer kunt bewegen onder het dekbed. En dat komt de nachtrust weer ten goede!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*